15 Nisan 2013 Pazartesi

PROJE 2B- TASARIM RAPORU

Analiz aşamasında hedef kitle ve özellikleri, problem durumu ve hangi yöntemlerle düzeltileceği kararlaştırılmıştır. 6. sınıf matematik konularından "Cebir" öğrenme alanının "Cebirsel İfadeler" ve "Eşitlik ve Denklem" alt öğrenme alanlarına yönelik e-öğrenme malzemesi tasarlanması kararlaştırılmıştır.
 
Öğretim yönetim Sistemi olarak Moodle kullanılacak ve içerikler Articulate programı kullanılarak hazırlanacaktır. Etkileşimli ders içeriğinin hazırlanma aşamaları şöyledir:

Giriş: cebirsel ifade kullanımının gerekliliği vurgulanarak; cebirsel ifade tanımı verilecek, terim, değişken(bilinmeyen), katsayı ve sabit sayı kavramları tanıtılarak bu konularla ilgili 
 4 soru sorularak öğrencilerin çözmesi istenecektir.

Amaçlar (Kazanımlar):
Kazanım 1: Belirli durumlara uygun cebirsel ifadeyi yazar.
Kazanım 2: Eşitliğin korunumunu modelle gösterir ve açıklar.
Kazanım 3: Denklemi açıklar, problemlere uygun denklemleri kurar.
Kazanım 4: Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemleri çözer.
Kursun sonunda öğrenenlerin bu kazanımları elde etmeleri beklenecek ve değerlendirme bu kazanımlar çerçevesinde yapılacaktır.
 
Konu Anlatımı: Konu anlatımında Articulate programı ile hazırlanan içerikler kullanılacaktır.  Konu anlatımlarına öğrenen içerik etkileşimi katılarak konunun daha iyi anlaşılması sağlanacaktır. Konu anlatımında Cebirsel ifade tanımı ve sözel olarak verilen bir cümleyi cebirsel ifadeye çevirme alıştırmaları yapıldıktan sonra, denklem kurma ve denklemde bilinmeyen sayının nasıl bulunacağı anlatılarak alıştırmalar yapılacaktır.

Değerlendirme: Değerlendirme aşamasında sonuç değerlendirilmesi yapılacaktır. Articulate programı ile quiz hazırlanacak ve bunun sonucunda öğrenciye dönüt verilerek başarılı olduğu ya da daha fazla çalışması gerektiği belirtilecektir.

Ek Kaynaklar: Ek kaynak olarak öğrencilere testler hazırlanacak ve yaprak testler verilerek bunları çözmeleri istenecektir. Aynı zamanda bu konuyla ilgili matematik oyunlarını oynamaları istenecektir.

Alıştırma: Alıştırmalar konuların içerisine yerleştirilecek ve sorunun cevabının öğrenci tarafından girilmesi istenecek, doğru ya da yanlış olduğu cevap alındıktan sonra verilecektir.

Test: Son değerlendirme aşaması çoktan seçmeli test olarak uygulanacaktır.

Özet:  Konu özetlenerek ders sonlandırılacaktır.

Raporlama: Öğrenenlere öğrenme deneyimleri ile ilgili bir form verilerek kendilerini ve öğrenme sürecini değerlendirmeleri istenecektir.

Kapanış: Bu aşamalardan sonra ders sonlandırılır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder